Tájékoztató és Látogatóközpont

Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit, ide akár előzetes bejelentkezés nélkül is be lehet térni Budapest és Pécs között félúton. Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével. 


A Tájékoztató és Látogatóközpont nyitvatartása:

  • hétfőtől péntekig: 8.00 és 15.00 óra között
  • szombaton: 9.00 és 13.00 között
  • vasárnap: ZÁRVA


Aki további izgalmakra vágyik, és betöltötte a 16. életévét, azt várja az atomerőmű üzemi területe. A látogatók a csoportkísérő vezetésével, egy előre meghatározott útvonalat járnak be. Látogatófolyosókról betekinthetnek a blokkvezénylőbe, illetve a reaktorcsarnokba, valamint az egyéni védőfelszerelések (védősisak, füldugó) felvétele után rövid sétát tesznek a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül.A Karbantartó Gyakorló Központ egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.
A létesítménybe elsősorban szakmai érdeklődésű csoportok jelentkezését várjuk. A Karbantartó Gyakorló Központ csak  bizonyos időszakokban és korlátozott számban tud látogatócsoportokat fogadni.Az üzemlátogatási program után az érdeklődők ellátogathatnak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatótermébe, amely az atomerőmű szomszédságában található.