Sport és szabadidő

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. fennállásának kezdetétől kiemelt gondot fordít a munkavállalók fizikai és szellemi egészségére. Tudjuk, és hisszük: nem elég csupán kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtani, ezért igyekszünk számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a nálunk dolgozóknak.


 Sarkanyhajo_sm

Atomerőmű Sportegyesület

Az Atomerőmű Sportegyesület az atomerőmű építésén dolgozók sportolásának megszervezésére alakult 1979-ben. A piros-kék klub az elmúlt négy évtized alatt a város meghatározó szereplője lett a tömegsport, az utánpótlás nevelés és a versenysport terén egyaránt. Az egyesületnek 1992 óta minden olimpián volt saját nevelésű résztvevője. Az ASE jelenleg hat szakosztállyal (judo, kajak-kenu, kosárlabda, labdarúgás, sakk, szabadidő) és közel 1400 tagot számlálva működik. Rengeteg mozgásforma közül választhatnak a paksiak, az ASE tárt kapukkal várja a mozogni vágyókat, korosztálytól függetlenül.

Villamosenergia-ipar a Sportért Alapítvány


A villamosenergia-ipari sporttalálkozók története több mint 60 évre nyúlik vissza. A találkozók életre hívásának célja akkoriban az volt, hogy az egy iparágban, de különböző termelési egységeknél, társaságoknál és helyszíneken dolgozó munkavállalók, valamint családtagjaik időről-időre szervezett kereteken belül találkozzanak és közös élmények átélésével mélyítsék baráti kapcsolataikat. Tegyék mindezt úgy, hogy közben a valódi összekovácsoló erő a versenyszellem, az egészséges versengés, a mozgás, a sport szeretete legyen. A sporttalálkozók rendezésében nyújt segítséget a Villamosenergia-ipar a Sportért Alapítvány, mely 2005 óta biztosít szervezett kereteket a rendezvénysorozat lebonyolításához. A versenyeken bármely, az Alapítványt támogató iparági társaság aktív- és nyugdíjas munkavállalója, ill. családtagja részt vehet nemcsak versenyzőként, hanem kísérőként, szurkolóként is. A versenyekre induló csapatot az adott társaság sportági csapatkapitányai állítják össze. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hosszú évek óta kimagasló eredménnyel vesz részt a versenyeken, melyet a számtalan győzelem és dobogós hely is bizonyít.

Atomfutás

 


A mozgás és a futás népszerűsítése a célja a tíz évvel ezelőtt útjára indított atomfutásnak. A verseny hétvégéjén a rendezvénynek köszönhetően egy napra Paks a futás fővárosává válik. A hagyományosan minden év szeptemberében szerveződő sporteseményen többféle távon, váltóban is lehet nevezni, valamint a gyerekek is kipróbálhatják magukat. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják magukat a BrutálAtom pályán is. Az egészségügyi szűrések mellett, egyéb sport- és egészségmegőrző, valamint kulturális programok, gyermekjátszóház, kézműves foglalkozások várják rendezvényen a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tanuszoda

A Paksi Atomerőmű tanuszodája szeptember 15. és május 31. között tart nyitva. Úszómedence, tanmedence, pancsoló medence, pezsgőfürdő. valamint szauna is várja a kikapcsolódni vágyókat.